Werkwijze

Wat kan en mag u van ons verwachten? 

Wanneer u voor het eerste keer een podoloog bezoekt vindt er altijd eerst een intake plaats. 

  • Aan de hand van een vragenlijst en gesprek proberen we samen met u de klachten zo goed mogelijk in kaart te brengen.

  • Daarna zal gekeken worden naar de gehele lichaamshouding, met als basis de voetstand. Tijdens staan en zitten wordt gekeken naar de stand van uw voeten, enkels, knieën, heupen, rug, nek en hoofd. De praktijk werkt digitaal en zo zal er een voetspiegel worden gemaakt van uw voeten. Op de voetspiegel is de drukverdeling onder uw voeten te zien, de lengte en breedte van uw voeten etc. 

    Ook zal er een functie-onderzoek plaatsvinden om te zien of alle bewegingen van de voet goed gemaakt kunnen worden. Indien dan blijkt dat er klachten elders zijn zal er ook een functie-onderzoek plaatsvinden van uw knieën, heupen en rug

  • Op de pijnplekken zal worden gedrukt om te kijken of de pijn op te wekken is. Ook wordt er gevoeld naar de consistentie van de structuren.

  • Een belangrijk onderdeel is het beoordelen van het looppatroon. Tijdens het lopen kan de podoloog observeren hoe u de voet afwikkelt, dit geeft namelijk veel informatie. Er wordt naast afwikkelen voet ook gekeken naar het hielcontact, de stand van de voet, de zwaaifase van de benen, romprotatie en de armzwaai.

  • Als laatste wordt gekeken naar het schoeisel dat u meestal draagt. Is het schoeisel passend en geeft het de juiste ondersteuning

  • Na het onderzoek worden de bevindingen met u besproken en stelt de podoloog een behandelplan op.  
    Na het aanmeten van ortheses en zooltjes, vindt er altijd na 6 weken een controle plaats. Dit is belangrijk om te zien of de klachten verminderd/ verdwenen zijn of dat verdere aanpassing nodig is.