Problemen veroorzaakt door Reuma

De exacte cijfers zijn niet bekend, maar na schatting zijn er ongeveer 3 miljoen mensen met gewrichtsklachten in Nederland. Een groot gedeelte van deze mensen zijn reumapatiënt.  
Er zijn ongeveer 200 verschillende soorten reuma bekend. 
Iedere vorm van reuma heeft zijn eigen oorzaken, klachten en behandeling, maar bij vrijwel alle vormen ontstaan er voetklachten. 
 
Bij diverse vormen van reuma kan door de ontstekingsprocessen de vorm van de voet blijvend veranderen. Door de veranderde voetvorm kunnen er pijnlijke drukpunten ontstaan of zelfs verstijving van de gewrichten in de voet.  
Met therapiezolen kunnen pijnlijke plekken vrij gelegd worden zodat de pijnklachten verminderen. 
 
Ook voor reumatische klachten is de juiste schoenkeuze erg belangrijk. Een goede stevige hielomsluiting, soepel leer zonder stiksels of naden en een stijve loopzool waarbij de neus enigszins omhoog staat. Soms zijn ook goede confectieschoenen niet meer voldoende en zal er verder gekeken moeten worden of u in aanmerking komt voor (semi) orthopedisch schoeisel. 
 
Doordat reuma de voetvorm kan veranderen kunnen er likdoorns ontstaan of kunt u problemen ondervinden met het knippen van de nagels. 

Ga geregeld naar een medisch pedicure of een pedicure met reuma aantekening. Ook hiervoor bent u bij Pedicure & podologiepraktijk van der Laan aan het juiste adres